Apple verlaagt productie nieuwe iPhones weer

Verkopen vallen tegen, toeleveranciers de dupe.

Toeleveranciers van mobiele telefoons zijn vaak een belangrijke bron om marktontwikkelingen te weten te komen. Eerder deze maand werd al bekend dat Apple de productie wegens tegenvallende verkopen verlaagt. Nu meldt Digitimes dus een nieuwe productieverlaging.

Hoeveel minder de productie wordt is niet bekend, maar Largan Precision, dat de lenzen voor de iPhones produceert, meldt al dat de cijfers over november tegen zullen vallen ten opzichte van die over oktober en verwacht in december een verlaging ten opzichte van november. Career Technology, een andere leverancier van onderdelen, heeft zelfs al 110 mensen naar huis gestuurd omdat zij wegens de teruglopende productie niet meer nodig zijn. Andere producenten volgen die trend en krimpen het personeelsbestand in.

Dat iPhone geen verkoopsucces heeft getroffen met de nieuwste releases bleek al doordat zij een prijsverlaging doorvoerden op de iPhone XR en de iPhone X weer in productie hebben genomen. Klaarblijkelijk zijn die maatregelen niet afdoende. Op social media zijn kritische geluiden te horen, gebruikers geven aan dat een lagere prijs wellicht meer verkopen uitlokt, waardoor de ontslagen van mensen wellicht kunnen worden voorkomen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën