Apple vestigt verkooprecord: 13 miljoen iPhones verkocht

Apple’s iPhone 6s en 6s Plus werden vorige week gelanceerd, maar hebben nu al de records verbroken.

Volgens het techbedrijf zijn er meer dan 13 miljoen nieuwe toestellen verkocht sinds de release afgelopen vrijdag. Hiermee wordt het oude record verbroken, want vorig jaar gingen er tien miljoen iPhones over de toonbank. Volgens Tim Cook zijn gebruikers vooral goed te spreken over de 3D Touch-functie en Live Photos.

9 oktober worden de nieuwe toestellen ook gelanceerd in andere landen, waaronder Nederland en België. De enorme verkoopcijfers zijn echter vooral te danken aan landen als China. Eerder dit jaar haalde het land Europa in wat betreft verkoopcijfers en werd het Apple’s tweede markt, terwijl de groei er drie keer harder gaat dan in Amerika.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën