Apple waarschuwt voor MacBook Airs met brakke ssd’s

In het bezit van een MacBook Air die tussen juni 2012 en juni 2013 is aangeschaft? Dan zou je solid state drive (SSD) wel eens kunnen falen.

Apple heeft in de opslagunits met 64GB en 128GB namelijk een fout ontdekt waardoor er dataverlies kan optreden. Volgens Ars Technica zou het gaan om ssd’s van Toshiba. De MacBook Air-modellen met een opslagunit van Samsung blijven buiten schot.

Om te checken of jouw MacBook Air in aanmerking komt voor de kosteloze vervangingsactie kun je in de Mac App Store de laatste software-update downloaden (MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1), waarna deze firmware test of de ssd al dan niet vervangen moet worden. Een backup van je data moet je zelf even maken.

De ssd-unit van Toshiba in een MacBook Air.

Mocht je eerder al de knip hebben getrokken om soortgelijke problemen met je ssd te laten repareren bij een Apple-winkel? Dan kun je volgens Apple je geld terugkrijgen. Wel zo eerlijk.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën