Apple Watch sloopt traditionele horlogemakers

Wie wil er tegenwoordig nog een traditioneel horloge als smartwatches helemaal hip zijn? Uit onderzoek is gebleken dat de verkoopcijfers van traditionele horloges enorm zijn gedaald.

Marktonderzoeker NPD becijferde dat het gaat om de grootste daling in zeven jaar. Het bedrijf wijst de Apple Watch als voornaamste schuldige aan. Afgelopen juni zouden Amerikaanse consumenten 375 miljoen dollar hebben uitgegeven aan traditionele horloges. Ten opzichte van het jaar ervoor is dat een daling van elf procent. Sinds 2008 is de daling niet meer zo groot geweest.

Volgens het NPD is de Apple Watch de grootste boosdoener. De smartwatch is sinds eind april verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Analisten voorspellen dat de komende jaren alleen nog maar moeilijker zullen worden voor de makers van traditionele horloges. De groep slechtst verkochte horloges kosten niet meer dan duizend dollar. Uit onderzoek bleek dat consumenten voor dat geld veel liever een smartwatch kopen. De grootste daling was vooralsnog waar te nemen in de categorie van horloges tussen de 100 en 149 dollar: de verkoop daalde daar met 24 procent.
https://www.iphoned.nl/apps/micros

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën