Apple Watch-verkopen storten volledig in

De Apple Watch werd in april met veel bombarie gelanceerd, maar na een succesvolle start gaat het nu even wat minder. De verkoopcijfers zijn namelijk enorm hard teruggelopen.

Volgens Slice Intelligence, een bedrijf dat koopgedrag bijhoudt aan de hand van mailfacturen, is het aantal verkochte Apple Watches per dag gedaald van 200.000 naar 10.000. Op slechte dagen zijn dat er zelfs nog minder. Het gaat hierbij overigens alleen om de verkoopcijfers in de Verenigde Staten. In veel andere landen moet het horloge nog in de verkoop gaan.

Waar Apple ook niet zo blij mee zal zijn: tweederde van de Apple Watch-kopers gaat voor het goedkopere sportmodel. De gouden Apple Watch Edition is zo’n 2.000 keer verkocht. Apple heeft zelf nog geen officiële cijfers vrijgegeven over de Apple Watch, terwijl dat doorgaans wel gebeurt bij succesvolle producten, zoals de iPhone 6. Het is dus nog maar de vraag of de wearable echt een hit gaat worden onder het grote publiek.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën