‘Apple werkt aan Macs en MacBooks met ARM-processor’

Bijgewerkt op:

Er wordt gehint dat Apple naast Intel-processoren, ook gebruik gaat maken van ARM-techniek.

De Franse site MacBidouille, die bekend staat als een notoire geruchtenverspreider, bericht dat Apple diverse systemen met ARM-processors aan het testen is. Het zou gaan om de iMac, Mac mini en 13 inch MacBook, met vier of acht 64-bit quadcore processors van ARM. Een opmerkelijke zet, aangezien Apple sinds 2005/2006 trouw is aan de Intel x86-architectuur. In iOS-apparaten wordt al wel gebruik gemaakt van ARM.

De laptops van Apple zouden ook een ander keyboard met een grote uitgevoerde Magic Trackpad krijgen. Deze hardware, samen met de ARM-onderdelen, zou al in een vergevorderd stadium zijn, klaar om geïntroduceerd te worden. Maar Apple schijnt nog te twijfelen of ze het plan moeten doorzetten.

Of de introductie van ARM-versies betekent dat Apple afscheid neemt van Intel, is niet duidelijk. Als ARM-chips – die Apple zelf kan maken en daardoor niet meer afhankelijk is van een toeleverancier – de enige optie worden, kun je straks geen Windows meer draaien in Parallels of Bootcamp. Iets dat wel met Intel-architectuur kan, en daarom onder veel gebruikers erg populair is.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën