Apple wil dat muzieklabels stoppen met gratis Spotify

Apple is op z’n zachtst gezegd niet zo vriendelijk voor zijn concurrenten. Of het nu gaat om Samsung, Pebble of Google: als je in de weg zit, dan heb je een probleem.

Daar zou ook Spotify weleens mee te maken kunnen krijgen, want Apple staat op het punt om een eigen muziekdienst te lanceren. Het Amerikaanse Department of Justice bekijkt op dit moment al of Apple niet een beetje te ver gaat in zijn onderhandelingen met de muzieklabels, want de techgigant zou erop uit zijn om de gratis variant van Spotify te laten schrappen. Hoe? Door flinke druk uit te oefenen op de labels, die op hun beurt weer om de tafel moeten voor een goed gesprek met Spotify.

Dat blijkt uit de informatie van bronnen van The Verge. Apple zou bijvoorbeeld ook Universal Music Group hebben gevraagd om de licentie van YouTube niet te verlengen en wilde daarvoor net zoveel betalen als de videowebsite. Als Apple erin slaagt om veel muziek van YouTube te krijgen én de gratis versie van Spotify kan slopen, dan zou dat er mogelijk voor zorgen dat meer gebruikers straks kiezen voor de muziekdienst van Apple en Beats.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën