Apple wil goedkopere OLED-panelen van Samsung

Korting swa!

De iPhone X heeft een OLED-scherm van het Zuid-Koreaanse Samsung Display. Apple is een belangrijke klant van het bedrijf en is verantwoordelijk voor een groot deel van de orders.

Apple weet diens belangrijke positie en vist dan ook naar een korting bij Samsung Display, meldt Digitimes. Nu betaalt Apple 110 dollar voor de panelen. De Amerikanen wensen echter een korting van 10 dollar voor dit jaar volgens het bericht.

De verwachting is dat Apple 100 miljoen OLED-panelen gaat kopen dit jaar. Van die 100 miljoen zijn 25 miljoen bestemd voor de iPhone X. De 75 miljoen resterende panelen zijn voor de volgende generatie iPhone die later dit jaar gepresenteerd zullen worden.

Op dit moment is de iPhone X de enige OLED-iPhone op de markt. De iPhone 8 en de rest van het gamma maakt nog gebruik van de ‘ouderwetse’ LCD-schermen. De nieuwe generaties iPhones zullen ook de overstap gaan maken op het heldere OLED.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën