Apple wil opnieuw verkoopstop Samsung-telefoons

Apple wil aartsrivaal Samsung nog steeds een hak zetten met een importverbod. Een importverbod waar ze zelf onlangs nipt aan wisten te ontkomen.

Het gewenste importverbod is een vervolg op een eerder verbodsverzoek waarbij Apple aan de rechter vroeg een aantal smartphonemodellen van Samsung in de Verenigde Staten te verbieden. Dit verzoek werd door de U.S. district court van tafel geveegd, maar daar ging Apple tegen in beroep. Met succes, zo bleek in november. En Apple heeft besloten de rechtszaak alsnog door te zetten.

De rechtszaak die nu wordt overgedaan gaat over patentschending. Samsung zou gebruik maken van onder meer zoomfunctionaliteiten (tap-to-zoom en pinch-to-zoom) die bij Apple in de patentenla liggen. Het heeft wel betrekking op oude Samsung-toestellen, dus of het enig effect sorteert is nog maar de vraag. Op 30 januari zal een rechter zich opnieuw over de zaak buigen.

Een slide uit de rechtszaak tegen Samsung

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën