Apple wordt aangeklaagd om… tassencontrole

DDR-praktijken binnen de Apple-gelederen?

Twee voormalige werknemers van Apple die werkzaam waren in Apple Stores te Los Angeles en New York hebben hun oud-werkgever voor het hekje gedaagd. Amanda Frlekin en Dean Pelle zijn namelijk zeer ontstemt over Apple’s tassencontrole. Ja, u dacht wellicht dat fabrieksarbeiders in China met 6 werkdagen á 11 uur per week het zwaar hadden, maar dit Apple-gespuis moest dagelijks gewoon 30 MINUTEN IN DE RIJ STAAN VOOR TASSENCONTROLE. DE HORROR.

Apple heeft er een gewoonte van gemaakt om tassen van Apple Stores-medewerkers te controleren. Gewoon, even checken of er geen iSpul de deur uit wordt gesmokkeld. Maar omdat veel werknemers op hetzelfde moment uitklokken of pauze nemen, zijn de rijen soms lang. Zó lang dat de twee gedupeerde ex-medewerkers nu claimen dat het ze $1.500 per jaar aan inkomen heeft gekost. En dat is weer in strijd met de Fair Labor Standards Act in Amerika.

Apple heeft nog niet gereageerd op de rechtszaak, en zal dat waarschijnlijk ook niet doen.

De aanklacht:

Apple Employee Class Action

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën