Apps voor iPhone & iPad mogen opeens gigantisch zijn

Ja ja, Apple gaat met z’n tijd mee.

De iPhone is in het laatste jaar aan alle kanten gegroeid. De schermgrootte nam toe en ook de beeldresolutie werd verhoogd. Maar tot ergernis van veel iOS-ontwikkelaars bleef de limiet voor apps steken op maximaal 2 GB. Een formaat dat al sinds 2007 gehanteerd wordt.

‘Now Accepting Larger Binaries’

Vandaag laat Apple aan ontwikkelaars weten dat de limiet voor apps is verdubbeld: van 2 GB naar 4 GB. Dit betekend dat apps voortaan rijker aangekleed kunnen worden en er meer ruimte is voor media. Overigens is de maximale app-grootte voor het downloaden via mobiele verbindingen nog altijd 100 MB. Voor alles daarboven is een wifiverbinding nodig. En ter volledigheid: Android-apps mogen al sinds maart 2012 4 GB groot zijn.

Check ook de populairste iPhone- en iPad-apps van 2014 in Nederland.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën