ASUS Tinker Board kan 4K video afspelen

En is misschien wel beter dan de Raspberry Pi…

Het moederbord van de Tinker Board is eigenlijk sterker dan je zou denken. Het is een klein ding, maar toch zit er een hele hoop kracht onder de motorkap.

ASUS heeft zijn concurrent voor de Raspberry Pi maar stilletjes gepresenteerd. Het moederbord is bijna even groot als de Pi, maar de quad-core Rockchip processor heeft de kracht om 4K videos en 24-bit auto af te spelen.

Het kan dus je ideale hardware zijn als je een mini media center aan het bouwen bent.

Verder heeft de Tinker Board nog meer voordelen die je normaal niet ziet op zulke moederborden zoals 2GB aan RAM geheugen (twee keer zoveel als de Raspberry Pi!), gigabit Ethernet en de nieuwste generatie SDIO voor add-on borden.

De hardware is ook nog niet eens zo heel veel meer duurder dan de Raspberry Pi. Je betaalt er namelijk $68 voor.

De grote vraag is alleen welke software erop staat. Net zoals de Raspberry gebruikt de Tinker Board een variant van Debian Linux en ondersteunt het Kodi voor media streaming.

Het enige nadeel is dat ASUS geen grote fanbase of developersteam achter zich heeft staan, dus het is nog maar de vraag of de Tinker Board goed zal verkopen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën