BBC-radiomaker Zane Lowe stapt over naar Apple

Bijgewerkt op:

Opmerkelijk: de populaire radiomaker Zane Lowe heeft de overstap gemaakt van de BBC naar Apple, maar waarom?

Op 5 maart stopt Zane Lowe met zijn dagelijkse radioprogramma op BBC Radio 1, een show die hij al sinds 2003 presenteert. Naast radiomaker staat Lowe ook bekend om zijn werk als dj en producer. Zo werd hij genomineerd voor een Grammy dankzij zijn productiewerk op een album van Sam Smith.

Streamingdienst
Waarom Apple de radiomaker in wilt lijven, is natuurlijk nog even de vraag. Het kan zijn dat het bedrijf een grotere rol wil spelen in de muziekindustrie, en dat Lowe mee gaat werken aan de nieuwe muziekdienst die op basis van Beats gemaakt wordt.

Dat Apple voorlopig nog niet klaar is met muziek bewees ze vorig jaar wel toen Beats Music overgenomen werd. Volgens The Guardian zal Lowe een belangrijke functie krijgen met betrekking tot iTunes Radio. De kennis van de Britse muziekindustrie heeft ongetwijfeld een grote rol gespeeld bij de keuze van Apple.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën