Belgische ziekenhuizen overwegen ook verbod op selfies

Bijgewerkt op:

In een aantal Nederlandse ziekenhuizen is sinds kort al een heus selfieverbod van kracht, iets dat Belgische ziekenhuizen nu ook serieus overwegen.

De ziekenhuizen zijn niet gelukkig met patiënten en bezoekers die zich te pas en te onpas in het ziekenhuis op de foto zetten en deze beelden vrijelijk verspreiden op de sociale media. Het is amper te controleren of mensen op deze manier niet per ongeluk privacy-gevoelige informatie verspreiden. Ook de privacy van andere patiënten en het personeel is lastig te waarborgen wanneer iedereen van alles en nog wat foto’s verspreidt.

Ondanks dat de koepel van Vlaamse ziekenhuizen, Zorgnet Vlaanderen, zich zorgen maakt over mogelijke privacyschendingen, is men geen voorstander van een hard verbod.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën