Ben jij in 2014 nog naar de bios geweest?

Bijgewerkt op:

De bioscoopresultaten van vorig jaar vallen namelijk allerminst tegen.

We worden om de oren geslagen met streaming diensten als Netflix en Videoland, kunnen binnen no-time een filmpje of serie aanzetten op het wat minder legale Popcorn Time, en weten de weg naar de torrentboer als geen ander te vinden. Hebben al die opties aan thuisvermaak geen dramatische invloed op de bioscoopbezoeken? Eigenlijk niet, want filmtheaters verwelkomden in 2014 ruwweg 30,8 miljoen bezoekers. Ongeveer evenveel als het jaar ervoor.

Vooral het succes van Gooische Vrouwen 2 in het einde van 2014 zorgde nog voor een sprint, aldus de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs De inkomsten aan entreegeld van de theaters bedroeg 250 miljoen euro. Nagenoeg gelijk aan 2013.

Populairste bioscoopfilms van 2014

Het wijvenfilmpje met Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Susan Visser was ook meteen de populairste biosfilm van vorig jaar, met ruim 1 miljoen bezoekers. Op de tweede en derde plek plek staan The Hobbit: Battle Of The Five Armies (833.000 bezoekers) en The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (674.000). Bezoekerspieken werden in het eerste en laatste kwartaal gemeten, want tijdens het WK in de zomer werd de bios relatief weinig bezocht.

Voorzitter Hajo Binsbergen van de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs is hoopvol voor 2015. “Er staan een paar enorme films op het programma waarvan voorgangers zich meer dan bewezen hebben. Denk aan Jurassic Park 4, Fast & Furious 7, Minions en in het najaar de nieuwe James Bond en natuurlijk Star Wars 7“.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën