Bij sommige iPhone 7’s brokkelt er verf af

En dat is niet zo fijn…

De techwebsite Mashable heeft een artikel gepubliceerd waarin staat dat er van een aantal iPhone 7’s verf afbrokkelt. Het nieuws is niet een hele grote verrassing, maar wel heel vervelend natuurlijk. Toen Apple namelijk de glanzende pikzwarte iPhone 7 variant lanceerde bleek deze al meteen een probleem te hebben, want het bedrijf meldde zelf dat deze telefoon niet goed beschermd was tegen krassen.

Het lijkt er nu alleen op dat de matte variant van deze telefoon meer problemen heeft. Want volgens een aantal klachten op Apple’s officiële ondersteuningsforums brokkelt er verf af en valt dit niet onder de garantie. De klachten, die als eerste werden gemeld op 9to6Mac, zijn soortgelijk: gebruikers zeggen dat de verf op de telefoon afbrokkelt. De meeste plekjes zijn de vinden op de rand of onderkant van de telefoon. Het vreemde is dat de verf snel na aankoop begint te brokkelen en zelfs als de telefoon beschermt wordt door een hoesje.

Het probleem is overigens niet heel nieuw. Het speelt al sinds november, toen er een aantal gebruikers klaagden op Reddit. Volgens de klachten op Apple’s ondersteuningsforums weigert Apple de telefoon met schade in te ruilen voor nieuwe, omdat de schade cosmetisch zou zijn en dit niet gedekt wordt door garantie.

Een gebruiker meldt dat hij een aantal foto’s naar Apple moest sturen toen hij merkte dat er verf loskwam bij de rechterspeakers. Na twaalf dagen hoorde hij pas dat deze schade niet verhaald kon worden op de garantie.

Ondanks dat het probleem heel vervelend is, lijkt het beperkt voor te komen. Laten we alleen hopen dat Apple met een fatsoenlijke oplossing komt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën