Bitcoin-correctie zorgt voor korte paniek

De populariteit zorgt voor crashes.

De afgelopen periode wist Bitcoin vrijwel onafgebroken te groeien. Gistermiddag wist de munt zelfs een piek van meer dan 11.000 dollar te pakken. Zoals gebruikelijk in de financiële wereld, komt er een dip na een lange periode van groei. Gisteravond was het zover. De Bitcoin kelderde in no-time naar een waarde van om en nabij de 9.200 dollar.

Deze plotselinge daling zorgde voor paniek op het internet. Men ging los op sociale media en bezitters wilden als een malle nieuwe Bitcoin inslaan. Anderen probeerden juist zo snel mogelijk de Bitcoin te verkopen. Dit leidde tot flinke problemen bij aanbieders. Grote jongens als Coinbase, BTCDirect, Litebit en anderen gingen op zwart. Sommige sites gaven aan bezig te zijn met onderhoud aan het netwerk. Het was onmogelijk om Bitcoins te kopen of te verkopen. Bij andere aanbieders was het nog wel mogelijk om te verkopen, maar waren de Bitcoins simpelweg uitverkocht.

Veel Bitcoin-bezitters baalden dan ook als een stekker. Een hevige daling is immers een interessant moment om nieuwe Bitcoin aan te schaffen. Deze vorm van paniek plaatst tegelijk vraagtekens bij de stabiliteit van de virtuele munt. Omdat Bitcoin nu zo populair is, kunnen aanbieders de vraag niet meer aan op cruciale momenten zoals gisteravond. Hoe dit gaat uitwerken in de toekomst is afwachten. De populariteit van Bitcoin neemt immers elke maand toe.

Bron: Coindesk

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën