Bitcoin voor het eerst sinds maanden onder 6.000 dollar

Waar ligt de grens?

We kennen de Bitcoin-grafiek vooral van die enorme stijgingen. Daar is al een tijdje geleden een einde aan gekomen. Wie nu de grafiek opent, ziet een enorme piek en vervolgens een afdaling waar menig zwarte piste jaloers op zou zijn. De bodem lijkt echter nog niet bereikt, want afgelopen nacht ging de munt voor het eerst sinds tijden onder de 6.000 dollar-grens (oa op Coindesk).

De laatste keer dat Bitcoin onder deze grens kwam was op 12 november. Als je weet dat dit slechts drie maanden terug was, dan valt de paniek ook wel mee. Het zijn met name de dreigende mediaberichten en negatieve signalen vanuit overheden die een zwarte stempel drukken op cryptocurrency.

Traders halen vooralsnog de schouders op. De traditionele beurs heeft ook te kampen met forse tegenslagen. Bitcoin mag dan dalen, het niveau van een jaar geleden is nog lang niet in zicht. Exact een jaar geleden, op 6 februari 2017, stond de koers op iets meer dan 1.000 dollar.

Daarnaast zit de wondere wereld van crypto vol verrassingen. Op 1 december 2017 had Bitcoin een waarde van bijna 10.000 dollar en 17 dagen later werd bijna 20.000 dollar aangetikt. In zeer korte tijd kan er dus heel veel gebeuren. Dat de koers nu zo laag staat is dan ook voer voor de gevorderde handelaren. Die zien al weken uitstekende instapmomenten en verwachten later dit jaar flinke stijgingen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën