Bitcoinbeurs sluit deuren na weer gehackt te zijn

Ook in de Bitcoinwereld zijn er kwaadwillenden.

Het Zuid-Koreaanse Youbit is een Bitcoinbeurs waar mensen naar hartenlust Bitcoins en andere cryptocurrency konden kopen en verkopen. De nadruk ligt op ‘konden’, want na de tweede hack in nog geen jaar tijd houdt het bedrijf het voor gezien en vraagt het een faillissement aan.

Youbit meldt namelijk dat er met de meest recente hack maar liefst 17 procent van alle Bitcoins van het bedrijf gestolen zijn. Hoeveel Bitcoins dit exact zijn, houdt Youbit deze keer echter voor zich. Apart, want toen het in april bestolen werd, zeiden de Zuid-Koreanen doodleuk dat het ging om 4.000 Bitcoins.

In een statement (via BBC) laat Youbit weten dat het na de diefstal in april er alles aan gedaan heeft om de veiligheid, recruitment en systeembeheer te verbeteren, én hebben ze de Bitcoins in hun hot wallets (beurzen die verbonden zijn met het internet) verlaagd. Door een hack is Youbit echter alsnog haar wallet kwijt.

Naast de aanvraag van het faillissement is het voor klanten ook niet meer mogelijk om te handelen op de beurs. Er wordt in de komende maanden gekeken hoe het bedrijf de schade voor haar klanten zo veel mogelijk kan beperken.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën