Bittorent verliest aan populariteit door Netflix & Co

Bittorrent lijkt zijn beste tijd gehad te hebben. Het downloadprogramma voor torrents ziet het aantal gebruikers de afgelopen jaren flink slinken, terwijl vooral Netflix enorm groeit.

Onderzoeksbureau Sandvine bekijkt twee keer per jaar welke programma’s, websites of diensten het grootste deel van het internetverkeer voor hun rekening nemen. TechCrunch bekeek de Amerikaanse statistieken (zie tabel hieronder) over de eerste helft van 2015 en concludeerde dat de rol van Bittorent als downloadprogramma bijna volledig is uitgespeeld.

Het aandeel van van de torrentdownloader, die onlangs een eigen browser lanceerde, is namelijk gedaald tot 2,76 procent. Eerder was dat nog zo’n 6 procent. Netflix doet het wat dat betreft een stuk beter en is in Amerika goed voor 36,48 procent van al het downloadverkeer. Het lijkt er dus op dat legale streamingdiensten het gewenste effect hebben en illegale downloads daadwerkelijk tegen gaan.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën