Bizar: 40 procent Bitcoin-markt in handen van 1.000 personen

Bijgewerkt op:

Bizar en interessant tegelijk, want hoeveel invloed hebben zij eigenlijk?

Er gaan elke dag weer miljoenen om in de Bitcoinmarkt, want iedereen wil een graantje meepikken. In totaal staat er 221 miljard euro open, maar wie denkt dat dat bedrag netjes verspreid is over alle kopers, heeft het mis. De 1.000 grootste Bitcoin-spelers hebben maar liefst 40 procent van de markt in handen, zo schrijft Bloomberg.

Inderdaad, je leest het goed: 40 procent. Ze worden ook wel ‘whales’ genoemd. Dit zijn vooral kopers die al in een vroeg stadium hun slag sloegen en grote aantallen Bitcoins kochten voor een habbekrats. Juist daarom staan we nu op een kantelpunt. Dumpen zij massaal hun Bitcoins nu ze goed kunnen verdienen, dan heeft dat een grote impact op de waarde van de munt.

Aan de andere kant: wat heeft het voor zin om de munt nu te dumpen? Het is ook in het voordeel van de grote jongens om de waarde verder op te laten lopen. Iets zegt ons dus dat de Bitcoin de komende maanden alleen nog maar verder gaat stijgen.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën