Blaastest-paal van Uber belt een taxi als je teveel op hebt

Bijgewerkt op:

In Toronto is tegenwoordig de Uber Safe te vinden.Dat is een paal waar je een blaastest mee uit kunt voeren, en die automatisch een Uber-taxi voor je belt als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken.

Met een plastic rietje (dat eenmalig gebruikt kan worden) dienen gebruikers van de Uber Safe een paar seconden in de paal te blazen, zodat berekend kan worden of ze nog achter het stuur mogen kruipen. Mocht het alcoholpromillage te hoog zijn, dan belt de paal automatisch een Uber-taxi voor ze.

Alcoholprobleem
Toronto is overigens geen willekeurig gekozen plek voor het debuut van de Uber Safe. In Canada is alcohol in het verkeer een wezenlijk probleem, dus ieder middel om dit te verminderen is mooi meegenomen. Zie hieronder hoe de Uber Safe werkt.

[gv data=”VECIOprmHMg”][/gv]

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën