Bleep: een slim kabeltje dat als backup-service dient

Je foto’s opslaan op een handig kabeltje, het kan.

De laadkabels van het Israelische Bleep bevatten een geheugenmodule waarop een backup wordt geplaatst zodra je je telefoon aansluit. Via de Bleep-app voor iOs en Android kun je vooraf instellen welke gegevens er opgeslagen moeten worden. Van foto’s, video’s, contactgegevens, muziek tot apps, en nog veel meer. Hiermee wordt je dagelijkse oplaadroutine ook meteen een backup-momentje.

De laadkabel is vooral handig voor personen die niet instaat zijn op regelmatig via WiFi een backup in de cloud te maken. Of voor wie simpelweg geen zin heeft om al zijn data op een server te parkeren. Oftewel; handig voor reizigers en selfiebewuste celebs. Je hoeft trouwens niet meteen bang te zijn dat al je gegevens toegankelijk zijn zodra je de kabel kwijtraak, want je hebt een wachtwoord nodig om vanaf een andere telefoon toegang te krijgen tot de data.

De Bleep is een meter lang en komt in drie varianten op de markt: met 16, 32 of 64 GB. Prijzen starten bij 40 dollar. Meer info op de Indiegogo-pagina van Bleep, waar het beoogde crowdfunddoel van $20.000 inmiddels is gehaald.

[gv data=”sb5lNOXZ2zQ”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën