Blinde fototest: iPhone X vs Pixel 2 XL vs OnePlus 5(T)

Bijgewerkt op:

Welke van de 4 schiet volgens jou de mooiste kiekjes?

Er is veel geschreven en gezegd over de camera’s die we dit jaar op onze smartphones hebben meegekregen. Waar fabrikanten zoals OnePlus en HTC op hun donder kregen vanwege de matige fotoprestaties, werden de kwaliteiten van Google’s Pixel 2 XL en Apple’s iPhone X erg geroemd in de vele recensies.

Natuurlijk kun je blindelings het oordeel van je favoriete website of recensent volgen, maar dankzij YouTuber Jerome Ortega is er ook een ‘objectieve’ manier om te kijken naar de kwaliteit van smartphonecamera’s. In zijn nieuwste video zijn de twee 2017-vlaggenschepen van OnePlus, de Google Pixel 2 XL en Apple’s iPhone X met elkaar vergeleken.

In tegenstelling tot andere vergelijkingen weet je in onderstaand filmpje pas achteraf welk toestel welke foto heeft geschoten. Het is als reguliere gebruiker heel verleidelijk om het meest kleurrijke plaatje kiezen, maar gelukkig gaat Jerome ook in op de details van iedere camera.

Naast foto’s in daglicht stelt de YouTuber ook de camera’s op de proef in situaties met weinig licht. Aangezien de hele hype rondom diafragma’s en complexe pixeltechnieken in 2017 vrolijk door is gegaan, zie je hieronder hoeveel van deze marketingpraat je daadwerkelijk terugziet in de afbeeldingen.

[gv data=”TOAZ2nNgUDI”][/gv]

Laat in de comments weten welke smartphone volgens jou het vaakst de mooiste foto heeft geschoten!

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën