Bluetooth wordt eindelijk volwassen

Wel eens geprobeerd draadloos muziek af te spelen met bluetooth? Dat kan best een uitdaging zijn. Gelukkig wordt het makkelijker!

Wij hebben thuis een iPad die standaard gekoppeld is aan onze Bose speaker. Het wisselen van een device is namelijk nogal lastig en de iPad is te groot om zo maar in je zak te stoppen. Hoe vaak gebeurt het niet dat ineens de muziek wegvalt omdat je naar boven loopt en even vergeet dat jouw telefoon lekker stond te streamen naar de bluetooth-speaker…

Goed nieuws: bluetooth 5.0 komt er aan. En je raadt het al: bluetooth 5.0 is sneller, stabieler, heeft meer reikwijdte en is minder gevoelig voor storingen. Binnen een paar maanden kan bluetooth 5.0 z’n weg vinden naar apparaten. Het gerucht gaat dat de iPhone 8 al wordt uitgerust met bluetooth 5.0

Bluetooth is trouwens een van oorsprong Nederlandse vinding. De maker, Jaap Haartsen was in dienst van Ericsson en alle royalties gingen naar dat bedrijf. Hij kreeg een bonus van 1000 gulden.

Dit zijn trouwens de zaken waarop je moet letten als je een draadloze speaker koopt..

En met een Google Chromecast kun je van verschillende speaker heel makkelijk je eigen ‘Sonos’-systeem maken.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën