Nieuwe BMW 7 Serie kun je inparkeren met deze sleutel

Het is 2015. De tijd dat de autosleutel een metalen staafje was waarmee je stroom op de startmotor zet ligt voorgoed achter ons. BMW laat met de 7 Serie even zie hoever die tijd inmiddels achter ons ligt.

Wat BMW bij de nieuwe 7 Serie (G11) voor een autosleutel wil laat doorgaan, is in feite een kleine smartphone zonder belfunctie. Een soortgelijk apparaat dat we ook bij de i8 zagen. Ze noemen het BMW Display Key, en is naast een aantal fysieke knoppen aan de bovenkant uitgerust met een klein 2,2-inch LCD touchscreen met een resolutie van 320 bij 240 pixels.

Remote Control Parking

We weten niet wat je er in de dagelijkse praktijk precies aan hebt, maar als je de 7 Serie voor een parkeerplaats of garage zet, dan kun je uitstappen en de BMW via een paar swipes op het scherm automatische laten inparkeren. De af te leggen afstand moet alleen niet groter zijn dan 1,5 keer de autolengte, maar verder stuurt, accelereert en remt de übersedan automatisch een vakje in. Ook het starten en stoppen van de motor gaat via de sleutel.

BMW heeft nog niet aangekondigd wat de prijs voor de Display Key zal zijn. Maar dat hoeven ze ook niet, want de display key is standaard! Daarnaast krijg je ook nog de gebruikelijke sleutel met alle gebruikelijke functies. Een demo van het parkeren per sleutel zie je in DEZE video.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën