Britse defensie trekt miljarden uit voor innovatie

Eerste innovatie: een minuscule drone die beweegt als een libelle.

In het Engels wordt dat natuurlijk gewoon Dragonfly Drone, want libelles hebben in die taal nu eenmaal een wat stoerdere naam. Het door Animal Dynamics ontwikkelde vliegtuigje zou volgens het ministerie van defensie een “huge impact on intelligence-gathering in future operations in complex urban environments” moeten hebben. Onopvallend informatie verzamelen op plekken waar je anders niet komt, zonder de troepen in gevaar te brengen, is het idee.

Dan is er nog de Gravity Imager, die de wereld onder het oppervlak gedetailleerd in kaart brengt. Het opsporen en in kaart brengen van vijandelijke tunnels bijvoorbeeld zou in enkele minuten mogelijk zijn, terwijl dat normaal een klus van meerdere weken is. Ook het opsporen van ondergrondse explosieven is met de door Birmingham University ontwikkelde Gravity Imager mogelijk.

Naast deze en andere innovaties is er nog een bedrag van 800 miljoen pond (925 miljoen euro) beschikbaar, die aan het eind van het jaar zal worden toegekend aan de “best and brightest individuals and companies”, die om daar aanspraak op te maken hun plan overtuigend moeten pitchen bij het ministerie van defensie. Dus als je nog een briljant idee hebt voor een futuristisch wapen, grijp dan nu je kans.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën