Bug in Gmail zorgt voor mailtjes naar verkeerde contacten

Als je Gmail gebruikt, zul je even goed op moeten letten of je bericht daadwerkelijk naar de juiste persoon toegaat.

Een vervelende bug zorgt er sinds kort namelijk voor dat het automatisch aanvullen van een mailadres niet bepaald vlekkeloos verloopt. Normaal gesproken is het invullen van een paar letters al genoeg voor Gmail om de juiste contactpersoon te vinden, waarbij de persoon die je het vaakst mailt bovenaan komt te staan.

Autocorrect fail
Deze bug zorgt er echter voor dat mensen bovenaan deze lijst komen die je nog nooit een bericht gestuurd hebt. Mocht je dus een aantal mensen met dezelfde voornaam in je contactpersonen hebben staan, dan is het raadzaam om even te controleren of de juiste achternaam achter de voornaam staat.

Via Twitter laat het officiële Gmail-account al weten dat ze op de hoogte zijn van het probleem, en dat er zo snel mogelijk naar een oplossing wordt gezocht.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën