Canon komt met 120-megapixel-slr en 8k-videocamera

Naast de nieuwe, onwaarschijnlijk scherpe sensor die Canon gisteren aankondigde, zegt het bedrijf nu ook te werken aan een aantal high-end consumentenproducten, te weten een spiegelrefxlexcamera met 120MP en een 8K-videocamera.

De spiegelreflex is onderdeel van de EOS-serie en compatible met de verwisselbare EF-lenzen die Canon zelf maakt. 120 megapixels betekent een flinke upgrade: de rest van de serie moet het met 50 doen. Verdere details ontbreken voor het moment helaas.

De 8K-camera luistert naar de naam Cinema EOS System en wordt voorzien van een super35mm-equivalent-sensor, wat hem in staat stelt video met een een resolutie van 8192×4320 pixels op 60fps te schieten. In het bericht van Canon wordt verder een dynamisch bereik van 13 stops genoemd en ook hier worden Canon’s EF-lenzen ondersteund.

Prijzen en releasedatum zijn vooralsnog onbekend.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën