Chevrolet gaat auto’s uitrusten met een telefoonkoeler

Nooit meer telefoons die aanvoelen als een strijkbout. Chevrolet heeft er iets op verzonnen.

Wie op een warme zomerdag zijn telefoon oplaadt in de auto, of onderweg gebruikt voor navigatie danwel muziek, weet dat het apparaat bloedheet kan worden. Niet dat zulks meteen problematisch is, telefoons zijn immers beveiligd tegen oververhitting. Chevrolet meent echter dat telefoons wel wat extra verkoeling kunnen gebruiken en introduceert een heus koelvakje voor mobieltjes. Innovatie!

Chevrolet bouwt auto's met een telefoonkoeler

Het heet Active Phone Cooling en wordt geleverd op Chevrolets die een draadloze oplader voor telefoons aan boord hebben. Het koelvakje bevindt zich op de plek waar vroeger de asbak zat. Doordat de telefoon op rubberen noppen komt te liggen kan er gekoelde lucht achterlangs stromen, wat voor een aangename temperatuurdaling moet zorgen.

Chevrolet levert het vanaf 2016 op de Impala, Malibu, Volt en Cruze.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën