Chinezen jatten Apple’s 3D Touch sneller dan Samsung

Het leek erop dat het nog wel even zou duren voor er een Android-toestel met een drukgevoelig scherm zou verschijnen, maar deze Chinese fabrikant brengt al in november een model op de markt.

Het drukgevoelige scherm is helemaal hot sinds Apple de iPhone 6s met 3D Touch introduceerde. Huawei kondigde al aan dat de Mate S een soortgelijke display zou krijgen, terwijl ook Samsung werkt aan een telefoon met 3D Touch-functies. ZTE is de twee bedrijven echter te snel af, want ook de nieuwe Axon Mini krijgt een drukgevoelig scherm.

Het is nog niet bekend wat het drukgevoelige scherm toevoegt aan het ZTE-toestel. De fabrikant heeft aangekondigd dat het gebruikt zal worden voor de bediening van de telefoon, in games en voor de beveiliging van je telefoon. Ook de rest van de specificaties klinken interessant. Zo krijgt de Axon Mini een 5,2″ Full HD-scherm en een Snapdragon 615-processor met 3GB aan werkgeheugen.

De Axon Mini beschikt verder over allerlei sensoren om je vingerafdruk, ogen en stem te scannen. Op die manier is het onder andere mogelijk om de telefoon te ontgrendelen of berichten te dicteren. Het toestel draait op Android 5.1, maar het is nog niet bekend of ZTE ook een Android 6.0-update uit zal rollen.

De ZTE Axon Mini is vooralsnog alleen via Chinese webshops te reserveren en kost daar zo’n 310 euro.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën