Consumentenbond: koop de Galaxy S7 vooral NIET

Een opmerkelijk advies van de Nederlandse consumentenbond.

Het nadeel van ‘oude’ smartphones is dat ze vaak geen ondersteuning meer krijgen vanuit de fabrikant. Op enkele beveiligingupdates na, worden er bijvoorbeeld geen nieuwe functies meer uitgerold. De Samsung Galaxy S7, S7 edge en de J3 hebben een update-ondersteuning van twee jaar.

Volgens de consumentenbond is dat te kort. De smartphones, die in 2016 op de markt werden gebracht, krijgen over enkele maanden geen updates meer. De organisatie roept dan ook op om de drie toestellen niet meer te kopen, mocht je in de markt zijn voor een nieuwe smartphone. De bond vindt het absurd dat Samsung al na twee jaar stopt met het leveren van updates.

De drie smartphones kunnen tot en met maart 2018 updates verwachten. Daarna is er geen garantie maar dat Samsung met nieuwe updates gaat komen. Volgens de consumentenbond doet Google betere zaken met de Pixel-smartphones. Zo voorziet het Amerikaanse techbedrijf de Pixel-toestellen tot drie jaar na releasedatum van updates.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën