Coolblue groeit met 42% en wil meer fysieke winkels

Bijgewerkt op:

Coolblue boekte het eerste halfjaar 42% meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar! FYI: de omzet over 2012 bedroeg 168 miljoen euro..

Ze openden oa 56 nieuwe webwinkels en een ruim 13.000 m2 groot distributiecentrum in Tilburg, dat gaat dus lekker met die Rotterdammers. Ze hebben echter nog veel meer plannen. Coolblue heeft al filialen in Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Groningen, Antwerpen en Gent. Aan het eind van dit jaar zal ook Amsterdam aan deze lijst worden toegevoegd. Tevens zal het Rotterdamse filiaal verhuizen naar een grotere locatie: “We merken dat sommige klanten het prettig vinden een product even vast te houden of om face to face advies te krijgen over welke laptop voor hen geschikt is. Bovendien merken we dat de online verkoop in de omgeving van onze fysieke winkels sterk toeneemt,” aldus Pieter Zwart, directeur en oprichter van Coolblue.

De Rotterdamse webwinkelier groeit maar door en wil dit jaar de grens van 300 online shops doorbreken. En offline groeien ze dus ook door. Blijkbaar werkt dat beter; een webwinkel die fysieke winkels opent, in plaats van andersom. Kijk maar naar de Free Record Shop en Harense Smid. Of groeit Coolblue te hard en moeten ze zich alleen focussen op online?

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën