Daarom maken IS terroristen liever geen selfies

De Amerikaanse luchtmacht heeft een commandocentrum van terreurbeweging IS gelokaliseerd, gebombardeerd en compleet verwoest – allemaal op basis van de metadata uit één ondoordachte selfie.

Over IS wordt regelmatig gezegd dat ze zo goed zijn met sociale media. Maar de grote hoeveelheid tweets en Facebook-posts hebben ook een keerzijde: je geeft er je locatie mee weg wanneer je er niet voorzichtig mee omspringt.

Volgens Air Force-generaal Herbert Carlisle zat er minder dan 24 uur tussen het posten van de selfie en de neerdalende bommen. Details worden niet vrijgegeven: om welke foto het ging of wat de exacte locatie is van het commandocentrum blijft dan ook onduidelijk.

In februari werd de 363rd ISR Wing opgericht op de Langley-Eustis-basis in Virginia, met als doel het digitaal verzamelen van informatie die tot nieuwe IS-doelwitten kan leiden. Er worden wel vraagtekens geplaatst bij het verhaal. Sommige defensiedeskundigen denken bijvoorbeeld dat het propaganda is, bedoeld om te zorgen dat IS minder fanatiek gebruik maakt van social media. (via: defensetech)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën