Daimler’s zelfrijdende truck maakt chauffeurs overbodig

Daimler gaat zijn zelfrijdende vrachtwagen testen op de openbare weg. De Amerikaanse staat Nevada heeft namelijk ingestemd met het plan om de Freightliner Inspiration daar de weg op te sturen.

Waarom een Duitse fabrikant een dergelijke vrachtwagen niet gewoon op de Autobahn test? Simpel: Europa doet er in de ogen van Daimler te lang over om de wetgeving voor autonome voertuigen aan te passen. Dat terwijl Nevada als een van de eerste Amerikaanse staten toestemming gaf voor tests met zelfrijdende auto’s en trucks.

De Financial Times meldt dat Daimler probeert ook andere staten van het nut van de test wil overtuigen, zodat het ook daar toestemming krijgt en van de oostkust naar de westkust kan rijden. Daarbij is het goed voor de gemoedsrust dat er nog steeds een bestuurder in de vrachtwagen zit, die kan ingrijpen als het mis dreigt te gaan.

Deze chauffeur neemt het stuur ook over in stedelijke gebieden, omdat de techniek van de vrachtwagen nog niet ver genoeg ontwikkeld is om daar zelfstandig te rijden. Lange ritten op de snelweg doet de Daimler-truck echter beter dan een menselijke chauffeur, omdat het systeem natuurlijk geen last heeft van vermoeidheid of afleiding.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën