4 opvallende uitspraken van Elon Musk

Gisteren hield Elon Musk een lange Q&A-sessie. De innovator gaf een reeks interessante antwoorden.

Momenteel is in Californië de Code Conference aan de gang en de Tesla– en SpaceX-bedenker beantwoordde daar een hoop vragen. De antwoorden waren niet zelden verrassend. We zetten de interessantste op een rij.

Onze realiteit is een simulatie van een andere beschaving
Helemaal zeker weet Musk het niet, maar hij schat zelf in dat de kans dat het niet zo is “één op miljarden”. De logica: onze eigen games hebben de evolutie doorgemaakt van Pong naar foto-realistische Virtual Reality-multiplayer-games. Uiteindelijk zal een beschaving ver genoeg geëvolueerd zijn om een simulatie te maken zoals onze realiteit. Het alternatief is dat alle beschavingen ten onder gaan. Dat acht hij onwaarschijnlijk.

Bekijk hier het uitgebreide antwoord:

[gv data=”2KK_kzrJPS8″][/gv]

Musk stuurt mensen naar Mars in 2024
Zijn letterlijke woorden: “If things go according to plan, we should be able to launch people by 2024 with arrival in 2025.”

Uiteindelijk moet de mensheid volgens Musk uitgroeien tot een multi-planetaire beschaving. De eerste stap om zo ver te komen: het produceren van krachtigere raketten, die in staat zijn enorme hoeveelheden spullen en mensen naar Mars te vervoeren. Zelf hoopt Musk over vier à vijf jaar voor het eerst de ruimte in te gaan. Hij wilde niet zeggen of hij van plan is Mars zelf ook te bezoeken. Verder denkt hij dat Mars het meest gebaat is bij een directe democratie – Musk zou immers Musk niet zijn als zijn visie zou stoppen bij de heenreis.

Mensen moeten een neurale laag krijgen
Musk stelt dat niet alle toekomstbeelden waarin Kunstmatige Intelligentie een belangrijke rol speelt even gewenst zijn. Om te voorkomen dat we straks de huisdieren van onze eigen computers worden, moeten mensen hun eigen “digitale laag” krijgen. Deze zou dan samenwerken met de hersenschors en het limbisch systeem om de “fundamentele input- en output-begrenzingen” van mensen op te heffen. Als voorbeeld van die grenzen geeft hij onze output op een telefoon: we typen zeer langzaam, terwijl we wel heel snel informatie kunnen opnemen.

Apple is te laat met de Apple Car
Naast interessante maar vooral theoretische beschouwingen kwamen er ook vragen over de tegenwoordige tijd. Musk zag zijn kans schoon de concurrentie weer eens flink te bashen. Quote:

I think they should have embarked on this project sooner. I don’t think they’ll be in production sooner until 2020. Is that too late? The sheer scale of automotive manufacturing is hard to imagine until you see the plants. The size of the industrial infrastructure is astonishing.

Verder zette hij de inspanningen van Google op dit gebied weg met “Geen concurrent, want geen autofabrikant”.

Het volledige, anderhalf uur durende interview bekijk je hieronder. Hier vindt je een playlist met losse filmpjes van de verschillende gestelde vragen.

[gv data=”Tz5n112jB4s”][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën