De Gionee Elife E7 is een Chinese krachtpatstelefoon

Het Chinese Gionee heeft een nieuw vlaggenschiptelefoon geïntroduceerd, een flink apparaat dat tot de nok is gevuld met heftige hardware.

Er gingen al even geruchten over de niet misselijke specificaties van de Gionee Elife E7, en die zijn bij de lancering in China waargemaakt. Alleen dat-ie een 2K scherm zou krijgen was niet waar. Wat wél klopt is dat er een Snapdragon 800-processor in ligt. De telefoon komt met 3 GB aan werkgeheugen en heeft in de goedkoopste uitvoering 16 GB aan opslagruimte. Het scherm meet 5,5 inch, heeft een 1080p-resolutie en is bedekt met een laagje Corning Gorilla Glass 3.

Snapdragon on speed

Er komt overigens ook een versie met LTE (4G), waarbij Gionee ervoor gekozen heeft om de kloksnelheid van de processor iets omhoog te gooien: 2,5Ghz in plaats van 2,2Ghz. Daarmee is het meteen de snelste Snapdragon-chipset op de markt.

De Elife E7 is volgens Gionee echter mee dan de zoveelste Android-phablet uit China, volgens de makers is de 16 megapixelsensor van de camera namelijk de beste ooit in een telefoon. Tuurlijk, zouden wij ook zeggen als we een smartphonebakker waren. Maar op papier stelt het best wat voor. Achter de Largan M8-lens zit een 1/2,3-inch sensor van OmniVision in met grote 1.34µm pixels, waardoor de camera volgens de CEO van Gionee nu al beter presteert dan de nog niet aangekondigde Samsung Galaxy S5. Oh, en de 8 megapixel camera aan de voorkant zou al beter zijn dan de iPhone 5S. Ambitie kan ze niet ontzegd worden.

Vanaf 5 december begint Gioneemet de uitlevering. De Chinese prijs is omgerekend 325,35, maar voor de versie met de Snapdragon-processor die op 2,5 GHz draait mag minimaal 420 euro worden neergelegd
[lg_folder folder=”Gionee/Elife_E7/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën