De grootste stortplaats voor elektronisch afval is te bizar voor woorden

Bijgewerkt op:

Maak kennis met de grootste illegale stortplaats voor e-waste, waar je oude koelkast of telefoon terecht kan komen.

Gedumpt

Deze illegale e-stort heet Agbogbloshie en ligt in de Ghanese kustplaats Accra. Het bestaat uit velden bezaait met oude tv’s, pc’s, hifi-systemen, telefoons en koelkasten.Het is ontstaan omdat er regelmatig containers met oude apparatuur illegaal werden en worden gedumpt – terwijl ze eigenlijk op professionele wijze gerecycled zouden moeten worden. Maar ja, dit is goedkoper.

$2,50 per dag

Fotograaf Kevin McElvaney laat in deze fotoserie zien hoe jongeren in de leeftijd van 7 tot 25 bergen met e-waste doorzoeken naar metalen. Producten worden opengebroken om al het kostbare – vaak alleen koper – eruit te vissen. Erger wordt het als ze op een vuurtje worden gegooid totdat het kunststof er omheen smelt. Ze verdienen er gemiddeld $2,50 per dag mee.

De meesten gaan dood aan kanker voordat ze dertig zijn.

[lg_folder folder=”0_Divers/Agbogbloshie_stortplaats_elektronica/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[gv data=”nSbPjtY2YPg”][/gv]

Misschien niet eens zo’n gek idee, die Fairphone.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën