Nieuwe Macbook is net zo snel als Macbook Air uit 2011

Bijgewerkt op:

De gloednieuwe 12-inch Macbook met retina-scherm is een technisch hoogstandje, maar de platte laptop heeft een klein probleempje: hij is vermoedelijk niet zo snel als je zou willen.

Tenminste, niet als je ‘m naast de andere laptops uit het aanbod van Apple legt. Geekbench publiceerde vandaag namelijk een benchmark van de nieuwe Macbook en dat leverde een aantal interessante resultaten op. Die resultaten waren even later overigens alweer verdwenen, wat doet vermoeden dat Geekbench er nog niet over had mogen publiceren.

Het was echter al te laat, want de belangrijkste conclusies zijn inmiddels overal terug te lezen. Zo blijkt dat het instapmodel met 1.1 GHz Intel Core M-processor scores haalt die vergelijkbaar zijn met die van een Macbook Air uit… 2011. Is dat erg? Niet als je af en toe een mailtje tikt, Apparata dagelijks bezoekt en regelmatig een filmpje wilt kijken.

Ben je iemand die twaalf tabbladen tegelijk opent, ondertussen een video bewerkt en ook nog muziek luistert, dan willen we je echter aanraden om je geld aan een andere Macbook of een laptop van een ander merk te spenderen. Natuurlijk oogt zo’n dunne laptop erg lekker, maar gelukkig zal ‘ie je als heavy user waarschijnlijk niet maken.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën