De nieuwe uitvinding van Google is…een lepel(?)

Je had misschien niet verwacht dat Google de bestekmarkt in zou gaan, maar deze nieuwe lepel kan uitkomst bieden voor Parkinsonpatiënten.

De Google X Life Science Division heeft de lepel (genaamd Liftware) speciaal gemaakt voor mensen met Parkinson of een andere aandoening waardoor ze ongewild met hun handen trillen. De Liftware is een vibrerende lepel, die de trillingen neutraliseert door zelf ook te bewegen. Dit maakt eten voor mensen met Parkinson een stuk gemakkelijker.

Meer dan lepels
Anupam Pathak, eigenaar van het door Google opgekochte Lift Labs, ziet meer mogelijkheden voor de techniek die in de lepel verwerkt zit. Als de techniek zo goed werkt als beloofd, dan kunnen ook sleutels, make-up kwastjes en andere voorwerpen er hun voordeel mee doen. Nu (het geld van) Google erachter zit, lijkt dat nog niet eens zo’n gek idee.

[gv data=”fS01kn6YJ94″][/gv]

Tags

Tags:

Geoff

Geoff

Geoff is een doorgewinterde journalist met 30 jaar ervaring, waarvan meer dan 10 jaar bij Apparata. Hij specialiseert zich in beleggen, entertainment, technologie en gadgets. Geoff weet complexe onderwerpen helder en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. In zijn vrije tijd geniet hij van lange wandelingen met zijn hond en fietstochten in de natuur.

Alle artikelen door Geoff
Populaire artikelen
Populaire categorieën