De nieuwe zonnepanelen van Tesla zien eruit als dakpannen

Eindelijk niet meer die afschuwelijke zonnepanelen in het straatbeeld.

Tijdens een Tesla-evenement werden er vandaag nieuwe zonnepanelen aangekondigd door CEO Elon Musk. Het grote voordeel aan de zonnepanelen is dat ze eruit zien als gewone dakpannen. Van dichtbij zijn de zonnepaneeldakpannen doorzichtig, maar van een afstand lijken de pannen gewoon massief. De zonne-energie dakpannen zijn gemaakt van kwarts.

Uiteindelijk zullen deze zonne-energie dakpannen beschikbaar zijn in vier verschillende kleuren, zodat de zonnepanelen bij de kleur van elk huis passen. Een prijs voor de zonnepaneeldakpannen is nog niet bekend. Elon Musk stelt wel dat het goedkoper gaat worden dan het aanleggen van normaal dak. Maar dat moeten we nog maar zien.

De dakpannen worden geproduceerd door het bedrijf SolarCity, dat ook in handen is van Elon Musk. Komende weken is er een aandeelhoudersvergadering van Tesla waarin besloten wordt of Tesla SolarCity gaat overnemen. Elon Musk wil dit zodat beide bedrijven compleet geïntegreerd zijn.

Benieuwd of het voor jouw huis ook efficient is om zonnepanelen te nemen? Neem dan eens een kijkje op Google Earth.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën