De reden dat Plasma tv’s bijna niet meer te krijgen zijn

Als je nog een nieuwe Plasma tv nodig hebt, dan zul je goed moeten zoeken naar een winkel die ze nog verkoopt. Waarom stierf het Plasmascherm een stille dood?

Eind vorig jaar besloten een aantal fabrikanten al te stoppen met de productie van Plasmaschermen (Panasonic), maar LG en Samsung bleven tot in 2014 de tv’s verkopen. Nu zowel LG als Samsung eind november ook stopte met de productie van de schermen is er geen fabrikant meer die ze maakt.

Vertrouw op de voorraad
Consumenten zullen dus moeten vertrouwen op de voorraden van winkels als ze een nieuwe Plasma tv aan willen schaffen. De verwachting is dan ook dat in de loop van 2015 echt alle Plasmaschermen uit het winkelbeeld verdwenen zijn.

Plasmaschermen waren (en zijn) nog steeds populair omdat ze betere zwarttinten zouden tonen dan andere tv’s. LCD is echter een stuk goedkoper, en nu ook OLED (die ook prachtige zwarttinten kan tonen en bovendien energiezuiniger is) bezig is met een stevige opmars, zijn de pluspunten van de Plasma tv verdwenen en vervangen. Hoog tijd dus om de productie ervan te staken en in te zetten op OLED en andere tv-typen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën