De Samsung Galaxy Note 5 gaat wel heel snel stuk

Als je de S-Pen er verkeerd instopt. Samsungs nieuwste Note schijnt namelijk niet helemaal idiot proof te zijn.

Bij de vorige Galaxy Note-versies was het niet mogelijk om de meegeleverde stylus omgekeerd in de stylus-houder te schuiven. Een no-brainer om ‘m zo te ontwerpen, natuurlijk. Bij de Note 5 kan het echter wel. Met soms nare gevolgen.

We weten niet of ze dit ontwerp hanteren om de pen en houder zo klein mogelijk te houden, maar als je de S-Pen er verkeerd instopt is de kans dat hij vast komt te zitten. Zorgwekkender: bij veel Note 5’s ging het systeem dat de aanwezigheid van de stylus detecteert meteen kapot, waardoor verschillende softwarefuncties niet meer werkten.

Je bent natuurlijk een enorme simpleton als je de S-Pen er verkeerd in laat glijden (RTFM) en tot het einde doordrukt, maar een klein percentage gaat dit ongetwijfeld een keer overkomen. Door onoplettendheid, haast, gebrek aan hersencellen, whatever. En ook al is dit slechts een klein deel van de Note 5-gebruikers, met de verkoopaantallen die Samsung draait gaat het al gauw om duizenden potentieel defecte toestellen.

Android Police gaat zelfs zover om het een ontwerpfout te noemen. Ofwel, #Pengate is geboren. Check de video.
[gv data=”hehbSG3h3wU”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën