De smartphones van deze fabrikant crashen het vaakst

We hebben het allemaal weleens: een smartphone die spontaan vastloopt. Maar als je voor deze merken kiest, dan vraag je er eigenlijk zelf om.

De onderzoekers van Blancco kijken in de State of Mobile Device Repair & Security naar de populairste smartphones. Een van de onderdelen is het aantal vastlopers. Helaas is er één fabrikant die er net als twee jaar geleden met kop en schouders bovenuit steekt: Samsung. Zij scoren met een crashrating van 27,4 procent enorm hoog en dat is niet iets om trots op te zijn.

Kijk je bijvoorbeeld naar Apple, dan scoren zij met de iPhone X behoorlijk goed met 3 procent. Daarbij geldt overigens wel: hoe nieuwer hoe beter, want de iPhone 6 (22 procent) komt akelig dicht in de buurt van de score van Samsung. De iPhone 8 Plus scoort ook 3 procent, dus als je het aantal crashes van je oude toestel zat bent, dan weet je wat je te doen staat: upgraden maar.

Het onderzoek richt zich overigens op Amerikaanse smartphone-gebruikers, maar aangezien de software wereldwijd min of meer gelijk is, durven ook wij wel de conclusie te trekken dat je beter niet voor Samsung kunt gaan als je geen zin hebt in regelmatige vastlopers.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën