De zeven beste hacks & tips voor Google Chrome

Een van de dingen die software leuk maken is als er wat aan te passen valt. Op de een of andere manier kan je het nooit laten om te rommelen met iets totdat het precies werkt zoals je wilt. Hier zijn de beste hacks en tips voor Google Chrome.

Uit zichzelf kan Chrome al aardig wat, maar de browser komt pas echt tot leven met een paar goede plugins. Uiteraard is iedereens surfgedrag anders, dus zie dit artikel als een goede leidraad van toffe dingen die mogelijk zijn.

7. Smooth Gestures

Smooth Gestures is een van de eerste dingen die ik in een browser installeer. Door de rechtermuisknop ingedrukt te houden en vervolgens een figuurtje te tekenen kan je de browser bedienen. Zo is een “Z” maken de huidige tab sluiten (denk nee schudden met de muis), en kan je omhoog en links doen als naar vorige tab springen.

6. Pin je tabs

Soms wil je een tab in de gaten houden, maar wil je niet dat ie absurd veel ruimte inneemt in je tab-bar. Rechtermuisknop > Tabblad vastzetten, en de website verdwijnt als een klein icoontje uit de weg.

5.Krijg snel de betekenis van woorden met Google Dictionary

Met deze extensie kan je dubbelklikken op woorden om via Google de betekenis te krijgen. Erg handig!

4. Zie afbeeldingen op originele resolutie met Hover-Zoom

Even boven een foto hangen, en met Hover-Zoom zie je dan de foto meteen op het originele formaat. Is uiteraard niet zo handig bij enorme foto’s, maar scheelt weer een klikje.

3. Krijg instant-samenvattingen met TL;DR

Geen idee wat voor hekserij er achter steekt, maar deze extensie maakt snel samenvattingen voor je van ongeveer elke tekst. Werkt op dit moment alleen nog in het Engels, dus handig voor studenten die lange lappen tekst tot zich moeten nemen en mensen die Engels niet zo machtig zijn.

2. Ingebouwde rekenmachine!

Deze rekenmachine loopt via Google’s zoekmachine, en is erg handig om snel even wat nummers uit te spugen. Voer simpelweg de berekening in de zoekbalk in, en bij de suggesties staat het antwoord.

1. Incognito-modus

Met incognito-modus kun je surfen zonder dat je een spoor achter laat op je eigen computer. Cookies staan uit en je zoekacties worden niet opgeslagen. Bruikbaar voor…sommige….momenten, maar ook om bijvoorbeeld op iemand anders’ computer even te surfen zonder dat diegene meteen al je inloggegevens weet.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën