Defecte aan/uit-knop op je iPhone 5? Apple gaat het fiksen

Apple heeft bekend gemaakt dat er een defect is ontdekt op een batch iPhone 5’s. De aan/uit-knop bovenop kan hierdoor stoppen met werken.

Op Apple.com laat de techgigant het volgende weten:

“Apple heeft vastgesteld dat het mechanisme van de sluimerknop op een klein deel van de iPhone 5-modellen kan stoppen met werken, of met onderbrekingen werkt. iPhone 5-modellen die tot en met maart 2013 zijn gemaakt, kunnen dit probleem vertonen. Apple vervangt kosteloos het mechanisme van de sluimerknop op de iPhone 5-modellen die dit probleem vertonen en die een serienummer hebben dat in aanmerking komt.”

Eigenaren van een iPhone 5 – een telefoon met klassiekerstatus – die in aanmerking komen voor de sluimerknop-fiks kunnen terecht bij een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider. Daar wordt onderzocht om na te gaan of de telefoon in aanmerking komt, waarna de iPhone wordt opgestuurd naar het lokale Apple-reparatiecentrum. Het reparatieprogramma is wereldwijd opgezet, in Nederland gaat het programma op 2 mei van start. Het vervangen neemt ongeveer 4 – 6 dagen in beslag.

Om te checken of jouw iPhone 5 hiervoor in aanmerking komt, kun je het serienummer invoeren op deze pagina.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën