Defensie Nederland gaat 15 hackers opleiden

Bijgewerkt op:

Aangezien aanvallen in de 21e eeuw steeds vaker digitaal plaatsvinden, wil het leger haar ‘cybermacht’ nu uitbreiden met vijftien hackers.

De hackers zijn via een interne competitie door het leger geworven. Uit vierhonderd deelnemers bleven er uiteindelijk vijftien over. Zij beginnen nu aan een opleiding van 1 jaar om vervolgens ingezet te worden bij offensieve digitale operaties. Wanneer er geen operaties of missies zijn, dan werken de hackers voor de militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst MIVD.

De digitale operaties bestaan overigens niet alleen uit het verdedigen van computers. Bij aanvalsmissies is het ook de taak van de hackers om vijandelijke computers uit te schakelen. Nederland is een van de eerste landen die deze tak van defensie op dit niveau aanpakt.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën