Deze BMW i8 laadt draadloos op in een uur

Het is alweer een tijdje terug dat er iets te melden was over Halo, het draadloos-oplaadsysteem van Qualcomm. Daar komt verandering in met de onthulling van de nieuwe veiligheidswagen voor FIA’s Formula E Championship.

Hij is namelijk uitgerust met Qualcomm’s Halo 7.2kW draadloze oplaadsysteem. Binnen een uurtje moet de batterij volledig opgeladen kunnen zijn.

In oktober gaat deze BMW i8 de baan op, bij de aanvang van het tweede seizoen van de volledig elektrische Formula E. Het nieuwe systeem moet twee keer zoveel stroom leveren als het 3.6kW systeem van vorig jaar, waardoor de oplaadtijd wordt gehalveerd.

Aan de revolutionaire Qualcomm Halo DD technologie wordt al jaren gewerkt. De wagen parkeert op een speciaal platform dat de stroom door de lucht transporteert naar een vlak dat aan de onderkant van de wagen zit. Check een demonstratie in onderstaande video (die overigens niet zo nieuw is als de 7.2kw-variant):

[gv data=”ClFu4Z954rs”][/gv]

Of de technologie ooit zijn weg gaat vinden naar de consumentenmarkt is vooralsnog niet duidelijk. Wel is Qualcomm eerder dit jaar een partnerschap aangegaan met Mercedes-Benz om draadloos opladen verder te ontwikkelen. Vorig jaar gaven BMW en Mercedes ook al aan samenwerking op dit gebied te zijn aangegaan.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën