Deze clip-on maakt van dodelijke wapens een BB gun

Een levensbedreigende kogel veranderen in een zijdezacht, lief kogeltje. Oke, dat is misschien wat overdreven. Maar in dit geval kun je het nog wel navertellen.

Het Amerikaanse Alternative Ballistics heeft een clip-on ontwikkeld voor vuurwapens die echte kogels veranderd in een niet-dodelijke variant. Een kogel wordt mede-dodelijk doordat het vuurwapen de bullet afvuurt met een gigantische snelheid. Daar komt deze clip-on in beeld. De accessoire vangt namelijk de kogel gedeeltelijk op waardoor de oorspronkelijke snelheid met 80 procent verlaagd wordt. De kogel dringt niet meer door in het doel maar krijgt wel een opdonder. De clip-on zorgt er zelfs voor dat de kogel nog krachtig genoeg is om een persoon bewusteloos te schieten.

Een nadeel van de accessoire is dat deze er meteen afvliegt na vuren. Als de kogelvanger nog overeind staat na een schot en niet luistert naar de man with the gun krijgt deze waarschijnlijk wel te maken met dodelijke kogels.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën