Deze elektrische kart is sneller dan een Tesla Model S

Daymak is goed op weg om het snelste voertuig ooit te maken.

Volgens de makers is het namelijk de snelste elektrische go-kart ter wereld. De Daymak C5 Blast zou sneller zijn dan een Tesla Model S. Hoewel dat appels met peren vergelijken is, moet gezegd worden dat van 0 tot 100 binnen nog geen anderhalve seconde verdomd snel is!

[gv data=”oeBjkjQiLzM”][/gv]

De Daymak c5 Blast is een elektrische kart van Canadese makelij. De speeder heeft een motor van 10 kW (10.000 Watt) en een 2500 Wh lithium batterij. Dat alles is heel mooi, maar je bent nergens zonder een uitzonderlijk licht voertuig. Dat zit bij de C5 Blast wel goed; de kart weegt slechts 100 kg. Zelfs ik kan dat ding dus met gemak optillen. *kuch*

Aldo Baiocchi, de CEO van Daymak, stelt dat het voertuig simpelweg gemaakt is om het record mee te verbreken. Baiocchi: “Op een bepaald punt ging de go-kart zweven als een Speeder uit Star Wars. We zouden er vleugels aan kunnen toevoegen; dan kan ie vliegen! We denken dat we de C5 uiteindelijk van 0 tot 100 km/u kunnen laten gaan binnen minder dan een seconde. Dan zou het het snelste voertuig worden dat ooit heeft bestaan.” Nou, nou, rustig aan Baiocchi.

Hij voegt daar grappend aan toe: “We hebben alleen nog iemand nodig die zo snel durft te gaan.”

Met dank aan Dennis voor de tip!

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën